Workshops

Oefentherapie de Ruijter

Diverse workshops

Workshop ontspanning voor mens en dier

De workshop bestaat uit twee delen. Een deel bestaat uit theorie over de spieren van het paard. Dit aan de hand van een geschilderd paard in beweging en uitleg hierbij. Het andere deel bestaat uit bewustwording voor de ruiter zelf. De ruiter wordt bewust van zijn/ haar eigen houding aan de hand van het Sensamove balance kussen, fitnessbal en een presentatie. Er wordt gewerkt in twee groepen, zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht en kennis krijgt.


Aantal deelnemers minimaal 8 en maximaal 10

Kosten 45,- per persoon

Duur van de workshop +/- 3 uur

Voor deze workshop is geen (eigen) paard nodigTweedaagse workshop EHBO en valcursus

De eerste dag bestaat uit EHBO voor de mens en valcursus. De tweede dag bestaat uit EHBO voor het paard en valcursus. Tijdens de EHBO lessen leert u de basis van hoe te handelen tijdens een ongeluk, val, lichamelijk letsel etc. bij uzelf en uw paard. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen en daarom krijgt u tevens in de valcursus handvaten om letsel te minimaliseren. Tijdens de valcursus wordt er geen gebruik gemaakt van een echt paard.


Aantal deelnemers minimaal 8 en maximaal 10

Kosten 35,- per persoon, per dag

Duur van de workshop +/- 2,5 uur

Voor deze workshop is geen (eigen) paard nodig

* om dit gelijk in de praktijk te brengen krijgt u aan het einde van de workshop

een handig EHBO setje voor onderweg.


Workshop instructie en ruiterfit

De workshop bestaat uit twee delen. Een deel bestaat uit instructie te paard (+/- 30 minuten) gericht op balans van het paard en het juiste spiergebruik. Dit vind plaats in twee-/ drietallen (afhankelijk van het aantal deelnemers). Het andere deel bestaat uit 1 uur ruiterfitness naast het paard.


Aantal deelnemers minimaal 8 en maximaal 10

Kosten 35,- per persoon

Duur van de workshop +/- 2,5 uur

Voor deze workshop is een (eigen) paard nodigOmgaan met spanning / angst naast en op het paard

De workshop bestaat uit twee delen. Een deel bestaat uit instructie te paard (+/- 30 minuten) gericht op ontspanning en plezier van de ruiter. Het andere deel bestaat uit het krijgen van handvaten (+/- 30 minuten) in de vorm van: ademhalings-, ontspanningsoefeningen en technieken naast het paard. Er wordt een op een gewerkt zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht en kennis krijgt.


Aantal deelnemers 6

Kosten 40,- per persoon

Duur van de workshop +/- 1 uur per persoon

Voor deze workshop is een (eigen) paard nodig